Mutasd meg ki vagy a bőrödön át…

 


Tetoválások Nőknek

Comments Off on Tetoválások Nőknek
Posted 2012-11-18 by Styl in Tetoválás Nőknek

Tetoválás minták Nőknek

A legelső tetoválás, amit egy nőnek készitettek 1927-ben került napvilágra, azzal a különlegességgel, hogy ekkor használtak a világon először elektromos tetoválógépet.
A régi idők tetovált női azzal keresték a mindennapi betevőjüket, hogy eleinte cirkuszokban, majd bárokban, kocsmákban mutogatták tetovált testüket.Nem kell félreérteni, nem prostitucióról van szó, csupán a tetoválásaikkal hivalkodtak, hiszen akkoriban ez látványosságnak számitott, és sokan fizettek azért, hogy láthassák őket. Miután a világ elfogadta, hogy nem csak férfiak viselnek tetoválásokat, a tetovált nőkből modellek lettek.
A női tetoválás minták elkészitésénél arra kell odafigyelni a tetováló művésznek, hogy ha szép nőies tetoválást szeretne csinálni, hogy lágy, finom vonalvezetésű, aprólékosan kidolgozott mintát készitsen.Természetesen a női tetoválások között is vannak karakteres motivumok.
Mint a férfiaknál, ugyan úgy a nőknél is megvannak azok a helyek, ahová szeretnek tetováltatni és persze azok a motivumok, amik felkerülnek egy-egy remek női tetoválás formájában. A nők által favorizált helyek a derék, mell, lapocka, has, láb, boka, nyak, ujj, kar.
A motivumok, amiket a nők kifejezetten kedvelnek: Nonfigurativ tetoválás, pillangó tetoválás, tündér tetoválás, angyal tetoválás, angyalszárny tetoválás, virág tetoválás..
A nonfigurativ tetoválás minták a nők között is épp olyan elterjedt tattoo motivum, mint a férfiak körében.
Ezt a tetoválás motivumot, mint azt már emlitettem azért is kedvelik annyira, mert könnyen átalakitható, bővithető és bárhová felvarrható.
A nők legtöbbször derék tetoválásként viselik, majd mint kar tetoválás vagy lapockára, esetleg lábszárra, bokára.
A nonfigurativ tetoválás minták egyik előnye, hogy nagyon sok tattoo motivummal kombinálható. Nagyon sokszor láthatunk nonfigurativ tetoválások mellett virág tetoválást, pillangó tetoválást. Ezek az összetett tetoválás motivumok teszik igazán érdekessé a tattoo mintákat.
A női tetoválások egyik névjegye a pillangó tetoválás, mert a természet kis remekművei könnyedségükkel, légiességükkel és pompás szinvilágukkal maguk is a szabadságot és a nőiességet szimbolizálják.
Kevés pasi vállalja be ezt a tattoo motivumot, ha mégis akkor csak mint kiegészités egy másik motivum mellé.
A pillangó tetoválások többsége szines, ezzel még élethűbbek és jobban vonzák a tekintetet.
Ennél a tetoválás mintánál oda kell figyelnünk, hogy hová szeretnénk felvarratni, mert attól is függ a tetoválás jelentése, hogy hol van.
A pillangó tetoválásoknál ez igy néz ki: lapocka tetoválásként az álmodozást, vágyakozást szimbolizálja; mellre tetovált pillangó a szeretet megtestesitője; derék tetoválásként a fizikai és anyagi jólét, bizalom szimbóluma a pillangó tattoo.
A tündér tetoválás kifejezetten női tetoválás mintának számit. Egy igazán jó tündér tattoo mintára elég csupán rápillantanunk és máris értjük annak mondanivalóját. Ennél a tetoválás motivumnál is nagyon fontos az aprólékos kidolgozás, főleg az arc és a tündér szárnyainál, mert ha ránézünk, egy történet egy sors jelenik meg előttünk, amikhez szavak sem kellenek. Rendszerint összetévesztik a tündér tetoválásokat az angyal tetoválás mintákkal, pedig egyszerű őket megkülömböztetni. A tündér tetoválsok általában szinesek, szines szárnyakkal, és szinpompás ruhákkal.
Egy tündér tetoválás sokak szerint szerencsét is hoz, amellett hogy nagyon szépek és mondanivalójuk bensőséges.
Ha angyal tetoválásokról beszélünk, mindenki azonnal a vallásra asszociál, de ez nem feltétlen van igy. Sokan azért tetováltatnak magukra angyal tetoválás mintát, mert tetszik nekik, valójában az ártatlanság, a tisztaság szimbólumaként ismerik.
Kezdetben kis kerub tetoválások voltak, sokak szerint aranyosak a göndör fürtjeik, a gyermeki arcocska, mára azonban ez teljesen átalakult. A mai angyal tetoválások már dekorativ angyalokat ábrázolnak, amik a nőiességet sugározzák, igy növelve viselőjük önbizalmát.
Az angyalszárny tetoválásokkal a nők magukat ruházzák fel angyali megjelenéssel. Ez a tetoválás motivum lapockán mutat igazán jól, mintha valódi angyalszárnyak nőttek volna ki viselőjük hátán, ezzel is a tisztaságot, ártatlanságot, az angyali megjelenést szimbolizálva.
A virág tetoválás a nők egyik nagy kedvence, mert a virágok maga a nőiesség szimbólumai. A virág tetoválások nagyon nagy választékban vannak jelen a tetoválás művészetében, mert ahány fajta virág, annyi féle tetoválás motivum.
Minden virág tetoválásnak megvan a mondanivalója és jelentése. Ez attól függ, hogy milyen virágot választunk tetoválásunk főszereplőjeként és bizony az sem mindegy hová varratjuk az adott mintát.
Néhány kedvelt virág tetoválás motivum: rózsa tetoválás, lótusz virág tetoválás, cseresznyevirág tetoválás, liliom tetoválás, orchidea tetoválás, százszorszép tetoválás stb.
Ha szeretnéd tudni a felsorolt virág tetoválások jelentéseit, keresd többi cikkünk között. Mindegyik tetoválás motivumra bővebben kitérünk egy külön cikkben.
Ne felejtsük el, ezek a tetoválás motivumok csak a legépszerűbbek a női tetoválások közül, ha nem találod a felsorolásban az általad kiválasztott motivumot, az még nem jelenti azt, hogy a tetoválásod nem, nőies, vagy hogy nem a női tetoválások közé tartozik.
Mindenki a saját egyéniségéhez megfelelő tetoválás mintát válasszon és ne felejtsetek el utána nézni a jelentésüknek sem.

 

 

 

 

 

 

 


About the Author

Styl