Mutasd meg ki vagy a bőrödön át…

 


Álomcsapda

Comments Off on Álomcsapda
Posted 2012-11-22 by Styl in Tetoválás Nőknek

Az  álomcsapda tetoválások nem túl gyakoriak, talán azért mert kevesen ismerik az eredetét illetve jelentését.
Ma már tudjuk, hogy a legelső álomcsapdát az Ojibwa (Indián törzs) törzs használta, mint szelleműző tárgyat,amit ők ‘asabikeshiinh’-nek neveztek, ami pókot jelent, bizonyára azért mert külsőre épp olyan mint egy pókháló.
Az álomcsapdának nevezett tárgy eredetileg kézzel készült, fűzfáből hajlitott karika vagy könnycsepp alakú, amelyett laza hálóval fontak át, amit rendszerint állati eredetű in vagy különböző felszentelt fonalból fontak, tollakkal, gyöngyökkel vagy személyes tárgyakkal, amulettekkel diszitettek.
A diszitő elemekek nem a hatásosabb külcsiny érdekében kerültek fel az álomcsapdára, ezeknek az elemeknek spirituális szerepük van, ezért számuk is meghatározott volt egy álomcsapdán.
A madártollak, amelyek az álomcsapdára voltak erőssitve, arra szolgáltak, hogy ezeken keresztül jusson el az ártalmatlan álom az alvó felé, mig a számunkra nem kivánatos álmok fentakadtak az álomcsapda hálóin.
Az indián törzsek körében még ma is nagy spirituális hatalommal bir, amely a hitük szerint elűzi a rossz álmokat, szellemeket mig alszik az álomcsapda tulajdonosa. Amerikában viszont ma már csak mint szobadiszt használják.
Az álomcsapda tetoválás, hasonlóan az eredeti motivumhoz a védelmet biztositja viselője számára.
Az álomcsapda tetoválásokat kevesen tetováltatják feltűnő helyre, ez a tetoválás motivum spirituális jelentéssel bir viselőe számára.


About the Author

Styl